Sunday, May 27, 2007

Αύρα

Κι εκεί που διασκεδάζατε με την παρέα σας σ' ένα κατάμεστο ρεστοράν, το βλέμμα σας αιχμαλωτίστηκε από μια γυναίκα, όχι ιδιαίτερα όμορφη, που πέρασε από δίπλα σας. Ηταν ο τρόπος που περπατούσε, το στήσιμο του κορμιού της, ο αέρας της...

της Αλεξάνδρας Γωγούση - Σκανδάλη

Λίγο αργότερα, αντιπαθήσατε τον, κατά τα άλλα άψογο και επαγγελματία, σερβιτόρο που σας εξυπηρετούσε. Δύο άτομα άγνωστα, κι όμως το ένα «σκλάβωσε» το βλέμμα σας, ενώ το άλλο, παρά την εξαιρετική συμπεριφορά του, το απώθησε. Τι άραγε προκάλεσε αυτά τα συναισθήματα; Δεκαετίες πριν, ο Σοβιετικός Συμεών Κίρλιαν, προσπαθώντας να επιδιορθώσει ένα μηχάνημα ανίχνευσης ηλεκτρισμού, έδωσε σε κάποιον εθελοντή να κρατήσει δύο ηλεκτρόδια. Εκπληκτος, λοιπόν, διαπίστωσε ότι παράξενα φώτα εκπέμπονταν από τη μεριά του εθελοντή. Αμέσως απαθανάτισε το γεγονός και αποτύπωσε στο φιλμ την ακτινοβολία αυτήν, την αύρα του.

Οι άγιοι, τα μωρά, τα ζώα

Κάθε άνθρωπος, πέρα από το φυσικό του σώμα, έχει κι ένα ενεργειακό πεδίο, αυτό που εκπέμπει. Αύρα είναι η φωτεινή ενέργεια που περιβάλλει το σώμα μας ή αλλιώς το βιοενεργειακό μας πεδίο. Ψάχνοντας στοιχεία, θυμήθηκα το φωτοστέφανο των αγίων στις αγιογραφίες. Οι άγιοι ήταν άτομα με ιδιαίτερα χαρίσματα και πολλή ενέργεια. Την ενέργειά τους αυτήν πιθανώς να την μετέδιδαν με το άγγιγμα και να απάλυναν τον πόνο. Επίσης, κάποιο γιατροί συμφωνούν πως μερικές φορές οι ασθενείς τους δεν μπορούν να τους υποδείξουν πού πονούν, αλλά τους περνάει ο πόνος μόλις τους αγγίξουν. Τέλος, βρήκα, τη λύση σε κάτι που με προβλημάτισε αρκετές φορές. Οταν ένα μωρό κλαίει, μπορεί να αλλάζει αγκαλιές και μόνο σε ενός να σταματήσει. Μήπως, λοιπόν, δεν είναι η μυρωδιά το χαρακτηριστικό που αντιλαμβάνονται τα μωρά, αλλά η αύρα αυτών που τα κρατούν; Πολλές φορές, επίσης, αναρωτήθηκα πώς τα ζώα αντιλαμβάνονται τα συναισθήματά μας, ακόμη κι όταν τα κρύβουμε επιτυχώς από τους ανθρώπους. Μήπως και σ' αυτό το ερώτημα η απάντηση είναι η αύρα;
Απαντήσεις σε αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα μου έδωσε η maestra di bioterapia Νόνα Χουμπαρλιάν - Νίκα, η οποία, εκτός των άλλων, διαθέτει ένα μηχάνημα που φωτογραφίζει την αύρα και καταγράφει τη συναισθηματική, ψυχική και νοητική μας κατάσταση.


Τι είναι τελικά η αύρα;

Αύρα ονομάζουμε τη ζώσα μορφή ενέργειας που εκπέμπουμε, δηλαδή το βιοενεργειακό μας πεδίο, στο οποίο καταγράφεται η συναισθηματική, ψυχική και νοητική μας κατάσταση. Προς Θεού, δεν πρόκειται για κάτι μαγικό ή μελλοντολογικό! Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη και είναι δυνατή η φωτογράφησή της.

Δηλαδή, αλλάζει ανάλογα με την κατάστασή μας;

Φυσικά! Μερικές στιγμές δεν αισθανόμαστε γεμάτοι ενέργεια και άλλες αδύναμοι και κουρασμένοι; Επίσης, το άγχος επηρεάζει πολύ την αύρα, αλλά και όλες οι αρρώστιες, συμπεριλαμβανομένων και των ψυχικών.

Είστε ένα άτομο που «διαβάζει» την αύρα. Ποιον μπορεί να βοηθήσει αυτό;

Θα ήταν ανώφελο απλώς και μόνο να μπορώ να «διαβάσω» την αύρα. Για μένα είναι εξαντλητικό. Γιατί χωρίς να το θέλω, καθημερινά «διαβάζω» τον άλλο, αντιλαμβάνομαι τα προβλήματά του και στεναχωριέμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω. Στο δρόμο, στην αγορά, σε συγκεντρώσεις. Αυτό με εξαντλεί, αλλά με αποφορτίζει συχνά. Κάποιες φορές, που βρήκα το κουράγιο και υπέδειξα σε αγνώστους να έρθουν να με βρουν για να «αποκατασταθούν», αρχικά μου μίλησαν απότομα και με άσχημα λόγια. Τους έδωσα την κάρτα μου και τους υποσχέθηκα ότι δε θα τους πάρω αμοιβή. Κάποιοι ήρθαν και αποκαταστάθηκαν. Αυτό είναι το χάρισμά μου, μπορώ να διορθώνω την αύρα των ανθρώπων. Γι' αυτό έβαλα σκοπό να χτίσω ένα κέντρο, όπου θα μπορώ, χωρίς αμοιβή, να γιατρεύω όσους δεν έχουν χρήματα.

Το χάρισμα αυτό κληρονομείται ή διδάσκεται;

Ευτυχώς που μου κάνετε αυτήν την ερώτηση, για να αποκαταστήσω τις σχέσεις μου με κάποιους συγγενείς. Τα χαρίσματα ή τα έχεις ή δεν τα έχεις. Τις προάλλες, μου ζητήθηκε να εκπαιδεύσω ένα συγγενή. Φυσικά αρνήθηκα, αφού δε διέκρινα κανένα σχετικό ταλέντο. Μα είναι δυνατόν να «διδάσκεται» ένα χάρισμα; Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να δω σε κάποιους αν έχουν το χάρισμα και δεν το έχουν αντιληφθεί και να τους εκπαιδεύσω. Ηδη το έχω κάνει. Οχι μόνο να βλέπουν την αύρα, αλλά και να την διορθώνουν. Το να βλέπει κανείς την αύρα δεν είναι και πολύ δύσκολο. Θέλει λίγη εξάσκηση και προσοχή. Το να τη «διαβάζει», να εντοπίζει τα προβλήματα και να τα διορθώνει, αυτό απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες.

Παρακολουθώντας κάποιον στην τηλεόραση, βλέπετε την αύρα του;

Βεβαίως. Οπως κάποιος διαβάζει με τα μάτια του ένα βιβλίο, έτσι κι εγώ «διαβάζω» την αύρα.


Και τι μπορεί να «διαβάσετε»;

Το στρες, τις ψυχοσωματικές ασθένειες και ψυχολογικές διαταραχές, αν είναι αλκοολικός, ναρκομανής ή φιλάνθρωπος, αν έχει προδιαγραφές για πολιτικός, αν έχει πνευματικά χαρίσματα, αν έχει καλλιτεχνική φλέβα. Ανάλογα, λοιπόν, με το τι βλέπω, μπορώ να τον κατευθύνω προς τα εκεί που έχει κλίση. Για παράδειγμα, αν δω ένα παιδί φωτισμένο πνευματικά (στη φωτογραφία αυτό φαίνεται με άσπρο φως που έρχεται από ψηλά και κατευθύνεται προς το κεφάλι του), θα πω στη μητέρα του να το ζορίζει με το διάβασμα, γιατί έχει τα προσόντα να γίνει άριστος επιστήμων. Ασχετα με τα αποτελέσματα του σχολείου, όπου το παιδί μπορεί απλώς να τεμπελιάζει.

Είναι δυνατόν κάποιος να επηρεάσει την αύρα μας;

Αν το άτομο έχει υποστεί «γείωση», δηλαδή τη διαδικασία που σταθεροποιεί την υγιή αύρα του, κανείς δεν μπορεί να την επηρεάσει. Αλλιώς, φυσικά. Δεν έχετε ακούσει για άτομα που αρρωσταίνουν χωρίς οργανικά προβλήματα;


Είναι δυνατόν να μας επηρεάσει η αύρα των άλλων;

Βεβαίως. Κι αν η επίδραση είναι του ίδιου επιπέδου και θετική, έχει καλώς. Αλλιώς, πρέπει να απομακρυνθούμε από το άτομο. Κι αν αυτό δεν είναι εφικτό, ε, τότε ας κάνουμε την προσευχή μας!

Η διατροφή και η άθληση σχετίζονται με την αύρα;

Η υγιεινή ζωή είναι λογικό να δίνει ενέργεια στον οργανισμό. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι αν υπάρχει ένα ψυχικό νόσημα, θα επηρεαστεί η αύρα μας από τη διατροφή και την άθληση και θα θεραπευτεί. Απλώς, το άτομο θα είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι θα ήταν σε αντίθετη περίπτωση.

Εσείς πώς βελτιώνετε τη διαταραγμένη ή ασθενή αύρα; Τι ακριβώς κάνετε;

Το άγχος, η μόλυνση του περιβάλλοντος, το κάπνισμα, η κατάχρηση φαρμάκων, το αλκοόλ και η κακή διατροφή προκαλούν πλήθος ασθενειών. Ο άνθρωπος, χωρίς να το καταλαβαίνει, καταφεύγει στη βιοθεραπεία. Πονάει το δόντι μας; Βάζουμε το δάχτυλο στο δόντι. Πονάει η κοιλιά; Βάζουμε το χέρι στην κοιλιά. Οι βιοθεραπευτές προσπαθούμε να επαναφέρουμε την αρμονία σώματος και ψυχής, να εξισορροπηθούμε βιοενεργειακά. Το βιοενεργειακό μας πεδίο αλληλεπιδρά και σχετίζεται άμεσα με το ηλεκτρομαγνητικό μας πεδίο, μέσω των βιοφωτονίων (σωματίδια που είναι φορείς ζωτικών πληροφοριών για τον οργανισμό). Το βιοενεργειακό πεδίο εκτείνεται σε σημαντική απόσταση από το σώμα, ανάλογα με το πνευματικό επίπεδο του κάθε ανθρώπου, παρουσιάζοντας διάφορα στρώματα. Μέσω της αύρας απεικονίζονται επτά βασικά στρώματα, που αντιστοιχούν στα επτά βασικά κέντρα chakra (αιθέρια αύρα, συναισθηματική, διανοητική, αστρική, αιθέριων προτύπων, καθερικών προτύπων και ουράνια). Με τη θεραπεία ασφαλίζονται σταθερά τα στρώματα αυτά, «κλείνουν» τα τσάκρα, ώστε να μην προσβάλλονται.


Μπορούμε να διακρίνουμε κάποια ασθένεια προτού εμφανιστεί;

Αποδεδειγμένα οι παθολογικές αλλοιώσεις στην αύρα μπορούν να καταγραφούν, πριν κρυσταλλοποιηθούν και εμφανιστούν οι ασθένειες στο σώμα. Ο γιατρός Κίλνερ κατέγραψε πρώτος το βιοενεργειακό μας πεδίο, επιβεβαιώνοντας ότι αυτό ελέγχει το υλικό. Αυτό σημαίνει ότι ένας έμπειρος βιοθεραπευτής μπορεί να διακρίνει την εμφάνιση κάποιας ασθένειας.


Η αυτοπεποίθηση έχει σχέση με την αύρα;

Ναι, πολύ μεγάλη. Ενα άτομο με έντονη αυτοπεποίθηση έχει έντονη αύρα. Αντίθετα, ένα άτομο με συρρικνωμένη αυτοπεποίθηση αισθάνεται ανασφάλεια και άγχος, οπότε η αύρα του είναι άτονη.

Ολοι οι ζωντανοί οργανισμοί έχουν αύρα;

Φυσικά, όλα τα ζώα και τα φυτά. Υστερα από έρευνα του Πανεπιστημίου της Κρήτης σε νεκρούς, διαπιστώθηκε ότι σε μερικούς από αυτούς υπήρχε αύρα ως και πέντε ημέρες μετά το θάνατό τους!

No comments: